Skip to main content

Μπαράζ ελέγχων στη Θεσσαλονίκη για την παραβατικότητα - 27 συλλήψεις

Συνελήφθησαν 27 άτομα για κλοπή, ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, κατάδικαστικές αποφάσεις και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Στη σύλληψη συνολικά 27 ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

- 3 άτομα για κλοπή.

Μεταξύ αυτών και ένα ημεδαπός άντρας ηλικίας 43 ετών, ο οποίος συνελήφθη πρώτες χθες το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι νωρίτερα είχε αφαιρέσει χρήματα από παγκάρι παρεκκλησίου στην περιοχή της Ευκαρπίας.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό.

- 6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

- 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα:
-Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων συνέλαβαν, χθες το πρωί, 47χρονη ημεδαπή, καθώς σε κατάστημα ψιλικών που διατηρεί 53χρονος στην περιοχή αρμοδιότητας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 132 πακέτα τσιγάρα και 28 συσκευασίες καπνού που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και προόριζε προς πώληση.
- Χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου συνέλαβαν 36χρονη ημεδαπή, διότι εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 250 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Κατασχέθηκε ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα.

- 3 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 45χρονης ημεδαπής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης - Συκεών, μεσημβρινές ώρες χθες (20-09-217), διότι σε βάρος της εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για πλαστογραφία.

- 12 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 16 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.