Skip to main content

Μπαράζ εκδηλώσεων στη ΔΕΘ από ΝΔ - Πάνω από 100 επισκέψεις στελεχών

Δεκάδες κομματικές εκδηλώσεις και περισσότερες από 100 επισκέψεις «γαλάζιων» στελεχών σε παραγωγικούς χώρους, κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ

Με ένα μπαράζ εκδηλώσεων, στις οποίες μάλιστα σχεδιάζεται να υπάρχει παρουσία κεντρικών στελεχών του κόμματος, επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία να κλέψει την παράσταση στη φετινή ΔΕΘ.

Μετά το επιτυχημένο περσινό πρόγραμμα κομματικών εκδηλώσεων, η ΝΔ θα επενδύσει και φέτος πάνω σε αυτό το μοντέλο, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί από πολύ νωρίς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προφανώς και θα έχει επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όμως θα υπάρξουν και φέτος κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις, τις οποίες θα στηρίξουν με την παρουσία τους κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προγραμματίζεται να είναι κεντρική ομιλήτρια σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την οικονομία της Θεσσαλονίκης και το κόστος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την σχεδιαζόμενη οικονομική πολιτική της ΝΔ θα αναλύσει από το βήμα της ΔΕΘ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κεντρική ομιλία του.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ (16 και 17 Σεπτεμβρίου) την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πόλη θα προετοιμάσει όλος ο κομματικός μηχανισμός, που θα είναι επί μια εβδομάδα επί ποδός...

Την αρχή θα την κάνει ο κ. Μητσοτάκης, με την καθιερωμένη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς την επόμενη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017. Από εκεί και μετά αρχίζουν οι κομματικές εκδηλώσεις, που θα προετοιμάσουν την κεντρική επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, και θα γίνουν στο διάστημα 10 ως 15 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 33 εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλους τους νομούς της βόρειας Ελλάδας, ενώ συμμετέχει όλος ο κομματικός μηχανισμός, με εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ, των γραμματειών της ΝΔ και φυσικά των τοπικών κομματικών οργάνων, με πρώτη τη Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από εκατό επισκέψεις μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας από κομματικά στελέχη σε παραγωγικούς χώρους, φορείς, αγροτικές μονάδες, συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις, εργοστάσια, ιδρύματα, κοινωνικές και προνοιακές δομές όπως και δομές υγείας κτλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα, με το γενικό πρόσταγμα να το έχει ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Κεντρικό σύνθημα της «γαλάζιας» παρουσίας στη ΔΕΘ είναι να αναδειχτούν τα «ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα», αλλά και η εναλλακτική διακυβέρνησης της χώρας, που προσφέρει η ΝΔ. Ήδη μια πρώτη γεύση έχει δώσει το κόμμα, με την ανάδειξη των «13 ψεμάτων Τσίπρα».

Επίσης, κεντρικό αφήγημα θα αποτελέσει το πρόγραμμα της ΝΔ για τη βελτίωση των οικονομικών και της καθημερινότητας των νοικοκυριών, μέσα από την κατάθεση (από τον κ. Μητσοτάκη στην κεντρική ομιλία του) ενός ολοκληρωμένου και κοστολογημένου οικονομικού προγράμματος. Προφανώς στη βάση των θέσεων που εξέδωσε η ΝΔ για μια σειρά από κεντρικά ζητήματα πριν από μερικούς μήνες ως «προπομπό» ενός προγράμματος διακυβέρνησης.