Skip to main content

Μπαράζ αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό λαθροδιακινητών

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένη δράση σε Σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και στις ευρύτερες περιοχές του Νέου και του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Σε στοχευμένους ελέγχους σε χώρους Σταθμού υπεραστικών λεωφορείων και στις ευρύτερες περιοχές του Νέου και του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χθες η αστυνομία, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν ένα άτομο για διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό και επτά άτομα, για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα:

- Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, 35χρονος αλλοδαπός, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει με όχημα 5 αλλοδαπούς, με προορισμό περιοχή του Νομού Κιλκίς, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικού ποσού.

- Συνελήφθησαν από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνολικά 7 αλλοδαποί, σε χώρους Σταθμού υπεραστικών λεωφορείων και στις ευρύτερες περιοχές του Νέου και του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών κατείχαν και χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.