Skip to main content

Μπαλτάς: Ήττα στον δρόμο του σοσιαλισμού η παραχώρηση του Ελληνικού

Ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τη σύμβαση παραχώρησης της έκτασης στο Ελληνικό ως «αναγκαστικό συμβιβασμό» και «υποχώρηση».

«Αναγκαστικό συμβιβασμό» και «υποχώρηση» της κυβέρνησης στο δρόμο προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, την κύρωση της σύμβασης για την παραχώρηση του Ελληνικού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται “δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού” και στο περιεχόμενό του έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. Είναι σταθερές οι αξίες μας σε αυτό το δρόμο. Άρα όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν. Λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε, να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα», σημείωσε ο κ. Μπαλτάς από το βήμα της Βουλής, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση δεν αντιφάσκει κι ότι πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις στη σύμβαση αξιοποίησης της έκτασης.

Ο Υπουργός Πολιτισμού πάντως διαβεβαίωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση θα «τιμήσει τις υπογραφές της» με τους επενδυτές του Ελληνικού.