Skip to main content

Μπαλάφας: Η επιχείρηση στη Συρία επιβάρυνε τη δύσκολη κατάσταση

«Η λύση στη συριακή κρίση δεν βρίσκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά στον διπλωματικό διάλογο», εκτίμησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Θεωρούμε ότι η επιχείρηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε μια κυρίαρχη χώρα όπως η Συρία, δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης. Αντίθετα επιβάρυνε την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί», σημείωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Star Κέρκυρας".

«Είμαστε όλοι ενάντια στην οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων. Η έρευνα για τη διαπίστωση της ορθότητας ή όχι της καταγγελίας αυτής, έχει ήδη ανατεθεί στον ΟΗΕ ως μόνο υπεύθυνο. Για αυτό το λόγο, οι ερευνητές του ΟΗΕ βρίσκονται ήδη στη Συρία. Ουδείς έχει ανακηρύξει τις ΗΠΑ σε διεθνή "χωροφύλακα" και τιμωρό», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας και τόνισε:

«Η λύση στη συριακή κρίση δεν βρίσκεται στις πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά στον διπλωματικό διάλογο».

Καταλήγοντας ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι «η θέση της χώρας μας όπως έχει διακηρύξει η κυβέρνηση είναι ενάντια στην οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία».