Skip to main content

Μπακογιάννη: Θέλω να πάω στους «Παραιτηθείτε» και να φωνάξω «φύγετε»

Η βουλευτής της ΝΔ είπε από τη Θεσσαλονίκη ότι πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση πως δεν μπορεί να διαχωρίζει τις διαδηλώσεις.

Τη θέση της για το κίνημα «Παραιτηθείτε» και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ανοιχτής συνεδρίασης της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

«Θα ήθελα πάρα πολύ να πάω για να φωνάξω με όλη τη δύναμη της φωνής μου "φύγετε, έχετε καταστρέψει και τα λίγα πράγματα που επιβίωσαν εν μέσω κρίσης, φορτώσατε 9,5 δισ. στον λαό βερεσέ". Αν πάω εγώ όμως, θα πουν ότι είναι η ΝΔ από πίσω. Έτσι εύχομαι ένα πραγματικό κίνημα να βρει την έκφρασή του στις διαδηλώσεις και να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει η λογική όσες διαδηλώσεις μας βοηθάνε είναι καλές και όσες όχι τις ονομάζουμε διαδηλώσεις παμπλουτήδηδων», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σε σχέση με το «αν ήρθε η ώρα να πει και η ΝΔ στην κυβέρνηση "φύγετε"», η κα Μπακογιάννη σημείωσε: «Κάθε μέρα που περνά το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι δυσβάσταχτο».

Εξάλλου, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση ότι η απάντηση της Ελλάδας απέναντι στην πρόσφατη επαναφορά των αιτιάσεων της Αλβανίας περί «τσαμουριάς» πρέπει να είναι «κοφτή και αποφασιστική, θέμα τσάμηδων για εμάς δεν υπάρχει, τελεία και παύλα».

Ερωτηθείσα σχετικά, η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Δυστυχώς έχουμε επιδείνωση των σχέσεών μας με την Αλβανία. Οι Αλβανοί έχουν μπει σε λογική σωβινιστική και επιθετική, κάτι που δεν βοηθάει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας [...] Πιστεύω ότι η απάντηση της Ελλάδας πρέπει να είναι κοφτή και αποφασιστική: θέμα τσάμηδων για εμάς δεν υπάρχει. Τελεία και παύλα».

«Δεν υπάρχει μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με υπερφορολόγηση»

Κατά την ομιλία της η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «με ένα εξαιρετικά αρνητικό επενδυτικό κλίμα, υπερφορολόγηση και με λογική ποινικοποίησης του κέρδους ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει», σημειώνοντας πως η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κινητροδότηση των επενδυτών.

«Έχουμε κι εμείς μάθει από τα λάθη και τις αδυναμίες μας στο παρελθόν και αυτό που θα παρουσιαστεί στο σύνολό του τον Σεπτέμβριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι η πλήρης πρόταση της ΝΔ για το πώς θα μπορέσει γρήγορα να ανακάμψει η ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ λίγος και ήρθε πάρα πολύ αργά. Έχει ορισμένα θετικά στοιχεία αλλά δυστυχώς έχει πάρα πολλά αρνητικά. Όταν η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ έως το 2020, τα 500 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια, που μοιράζει ο αναπτυξιακός νόμος, είναι μια τρύπα στο νερό».

Κριτική άσκησε η κ. Μπακογιάννη για την κατάσταση στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, τα οποία βρίσκονται σε κλοιό κινητοποιήσεων εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων: «Δεν μπορεί να φτιάξει το επιχειρηματικό κλίμα όταν η κατάσταση σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή. Και σας προκαλώ να μου πείτε ποιος υπουργός ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να παρακολουθεί άβουλη και άμοιρη το λιμάνι, όταν ο Πειραιάς κινδυνεύει να χάσει το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται στην Ελλάδα».