Skip to main content

Μπακογιάννη: Σοβαρό πρόβλημα μεταξύ Τσακαλώτου - Μαξίμου

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια μετά το καλοκαίρι.

Για σοβαρό πρόβλημα ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια.

Η κ. Μπακογγιάνη φάνηκε ανήσυχη για τα ελληνοτουρκικά και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει στρατηγική θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Δεν μπορείς όμως να αποκλείσεις ένα ατύχημα, από αυτή την ένταση που υπάρχει».

Μάλιστα, αναφερόμενη στους δύο έλληνες στρατιωτικούς παραμένουν έγκλειστοι στην Αδρριανούπολη, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως δεν υπάρχουν ελπίδες αποφυλάκισής τους πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

«Η ιστορία των 8 έχει τραυματίσει την ψυχολογία των Τούρκων. Μετά τις εκλογές θα γραφτεί το νέο κεφάλαιο και αυτό θα εξαρτηθεί από τι ποσοστό θα πάρει ο Ερντογάν. Θα ηρεμήσουν τα πράγματα;», συμπλήρωσε στο EpsilonTV.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των φρεγατών, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Είναι εικόνα της κυβέρνησης αυτής; Αναγγέλλεις κάτι όταν ολοκληρώνεται η συμφωνία. Δεν θα υπάρξει μίσθωση φρεγατών».

Για το Σκοπιανό εκτίμησε ότι δεν θα βρεθεί λύση. «Στράβωσε το Σκοπιανό από την αρχή. Την απόφαση του Βουκουρεστίου την είχα γράψει εγώ. Αν τα Σκόπια δεν λύσουν το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ. Το erga omnes είναι σαφές. Ίδιο όνομα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτό όμως απαιτεί αλλαγή του συντάγματος τους», υπογράμμισε.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές «γιατί είναι η μόνη ελπίδα σοβαρότητας για την χώρα», ενώ ανέφερε ότι ετοιμάζεται ταινία για την ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.