Skip to main content

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας σκότωσε τις ελπίδες και την αξιοπιστία

Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ότι σκότωσε μόνο την ελπίδα του ελληνικού λαού, σκότωσε την αξιοπιστία, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σφόδρα δηκτική έναντι του πρωθυπουργού εμφανίστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, εγκαλώντας τον κ. Τσίπρα πως "σκότωσε” την αξιοπιστία, αλλά και τις ελπίδες των πολιτών.

"Ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο σκότωσε δεν είναι ότι σκότωσε μόνο την ελπίδα του ελληνικού λαού, σκότωσε την αξιοπιστία. Έδωσε οριστικό χτύπημα στην όποια εναπομείνασα αξιοπιστία της πολιτικής άρα αντίπαλός μας εμάς σήμερα δεν είναι ο Τσίπρας, ο Τσίπρας έχει τελειώσει. Αντίπαλος είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς τους πολιτικούς και την πολιτική και εκεί πρέπει να χτίσουμε για να ξανακερδίσουμε, όχι την απλή πλειοψηφία διότι αυτή φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι οι δημοσκοπήσεις τη δίνουνε, αλλά την εμπιστοσύνη για τη διαχείριση της επόμενης μέρας”, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα "Παραπολιτικά fm”, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η μεταστροφή της κοινής γνώμης, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, είναι πρωτόγνωρη για το πολιτικό σκηνικό.

"Τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά δεν έχω ξαναδεί μεταστροφή της κοινωνίας 17 με 18 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο. Λέω 17 μονάδες διότι 7 μονάδες πέρυσι τέτοια εποχή χάσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ άρα σήμερα προηγούμαστε 10 μονάδες άρα σημαίνει μεταστροφή της κοινωνίας 17 μονάδων. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, έχουμε να κάνουμε με μια απόλυτη κατάρρευση της κυβέρνηση πρώτον, και δεύτερον με μια εικόνα της ΝΔ η οποία εμφανίζει συσπείρωση και σταδιακή βελτίωση. Δηλαδή ένα 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποφασίσει ότι θα ψηφίσει ΝΔ και ένα μεγάλο ποσοστό, το συντριπτικά μεγαλύτερο, έχει περάσει στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Σε αυτό ακριβώς το ποσοστό πλέον απευθύνεται η ΝΔ , αυτούς θέλουμε να πλησιάσουμε, ξέρουμε ότι μας βλέπουν ακόμα με επιφύλαξη, ξέρουμε ότι μας βλέπουν με καχυποψία”, σημείωσε η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως αυτό που θα αλλάξει με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η ταχύτατη εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

"Ακόμα δεν έχει κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και δεν έχει κλείσει όχι διότι η κυβέρνηση φοβάται τα δημοσιονομικά, τις διαρθρωτικές αλλαγές πολεμάει. Το να κόβει συντάξεις το κάνει μετά χαράς και πανηγυρίζει κιόλας, το να κόψει και να ανεβάσει φόρους, τις διαρθρωτικές αλλαγές όμως τις πολεμάει. Αυτές θα γίνουν ταχύτατα, θα υπάρξει μια νέα πολιτική στο θέμα της φορολογίας την οποία εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πολύ συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Μείωση δηλαδή της φορολογίας και ένα αποτελεσματικότερο άρα φθηνότερο κράτος...Μνημόνιο θα έχουμε αλλά για να βγούμε από το μνημόνιο πρέπει να κάνουμε αυτό που κάναν οι Κύπριοι. Οι Κύπριοι εφαρμόσανε ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις τους και βγήκανε και σήμερα κάνουν τη μεγαλύτερη μείωση φορολογίας που έχει γίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί μπορούν οι Κύπριοι και δεν μπορούμε εμείς;”, τόνισε και υπεραμύνθηκε της στρατηγικής κίνησης της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει άμεση προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

"Εάν δεν το είχε κάνει αυτό η ΝΔ δεν θα είχε κάνει το καθήκον της απέναντι στον ελληνικό λαό όταν βλέπει τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι εφιαλτικό. Δεν υπάρχει προσωπική επιχείρηση που να μη κλείνει. Σήμερα το ισοζύγιο "ανοίγω επιχείρηση-κλείνω επιχείρηση" είναι υπέρ του κλείνω επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει άνθρωποι στην ανεργία πρόσθετοι, αυτό σημαίνει ότι φτάνουμε σήμερα ο κατώτατος μισθός τον οποίο παίρνουνε οι άνθρωποι να είναι λιγότερος από το επίδομα ανεργίας και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Διορίζει στην ΕΡΤ. Όταν ο κ. Παππάς θεωρεί ότι 480 είναι αρκετοί για το κάθε ιδιωτικό κανάλι γιατί αυτό προέβλεψε ο περίφημος νόμος του που θα πέσει στο ΣτΕ –κάνω πρόβλεψη εγώ- θεωρεί ότι πάνω στους 2.500 της ΕΡΤ πρέπει να διορίσει και άλλους; Είναι δυνατόν να διορίζονται σήμερα άνθρωποι στο ΑΠΕ και να μην διορίζονται για τις εντατικές στα νοσοκομεία παρά να εξαγγέλλεται για εκατοστή φορά ότι θα διοριστούνε; Είναι δυνατόν να χτίζεται κάθε μέρα ένα κομματικό κράτος από τη Βουλή, στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, στην ΕΥΔΑΠ και αυτό να θεωρείται λογική και όχι σπατάλη για το κράτος; Αυτά θα αλλάξει η ΝΔ”, επεσήμανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Εστιάζοντας στα των τηλεοπτικών αδειών, η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία έχει διαμηνύσει από την αρχή πως ο νόμος Παππά θα καταργηθεί.

"Εκτιμώ και διαβάζοντας το σύνταγμα λέει το σύνταγμα ότι η αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες ανήκει στο ΕΣΡ. Δεν λέει τίποτε άλλο, αυτό στα ελληνικά σημαίνει ότι όταν την παίρνει την αρμοδιότητα ο κ. Παππάς δια νόμου αυτό παραβαίνει το σύνταγμα. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, είναι βέβαιο ότι θα έχει το δικό της ειδικό βάρος η απόφαση του ΣτΕ και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε. Εμείς δεν πιστεύουμε στη λογική των ολίγων αδειών, των από το κράτος αποφασισμένων αδειών...Το αποτέλεσμα της ιστορίας είναι ότι φτάνουμε σε αυτή την απίστευτη παρωδία που ήταν ο διαγωνισμός Παππά όπου κλείνονται όλοι μέσα και πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ "να δείτε που έκλεισα τους πλουσίους μέσα και τους άφησα με μακαρόνια και παστίτσιο τρεις μέρες και ζήτω, πήρα το αίμα του ελληνικού λαού πίσω", και έβγαλε τον κ. Καλογρίτσα. Και βγαίνει ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που λέγαμε μέχρι τώρα ότι ήταν καταδικαστέα. Δηλαδή είναι εργολάβος δημοσίων έργων, είναι κουμπάρος δύο υπουργών, είναι κουμπάρος του υπουργού που του δίνει τα έργα επί τούτου. Βγαίνει υπερηφάνως η Γραμματεία και ο κ. Κρέτσος ο οποίος μας λέει ότι έκανε τον έλεγχο του πόθεν έσχες και τρεις μέρες δημοσιογραφική έρευνα και βρίσκονται τα βοσκοτόπια και "πέφτει" ο κ. Καλογρίτσας αδόξως. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Είμαστε χώρα σοβαρή; Ούτε στου Τομπουκτού δεν συμβαίνουν αυτά”, σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στις προκλήσεις της γείτονος και το κατά πόσο είναι ικανοποιημένη από την αντίδραση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως η συνθήκη της Λωζάννης είναι η βάση πάνω στην οποία βασίζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και μία τέτοια αμφισβήτηση δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά.

"Η ΝΔ ζητάει την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής διότι περιμένουμε μια πλήρη ενημέρωση για αυτά τα θέματα διότι εδώ τίθενται ορισμένα ερωτηματικά τα οποία προκαλούν πάρα πολύ μεγάλες ανησυχίες στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής”, ανέφερε και ερωτηθείσα εάν στον τομέα των εθνικών θεμάτων θα μπορούσε να υπάρξει μια μίνιμουμ εθνική συνεννόηση, τόνισε πως δεν υπήρξε "ούτε μία φορά”, που να έχει ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών τη Νέα Δημοκρατία για το οτιδήποτε. "Οφείλει να υπάρξει εθνική συνεννόηση και για αυτό και δεν υπήρξε καμία περίπτωση στην οποία η ΝΔ να μην ανταποκριθεί αλλά είναι αδύνατον να υπάρξει εθνική στρατηγική όταν η κυβέρνηση θεωρεί περιττό και να ενημερώσει την αντιπολίτευση και βεβαίως να κάνει μια συζήτηση. Η κυβέρνηση αποφασίζει και κυβερνάει, η αντιπολίτευση δεν κυβερνά αλλά μπορεί να συνεισφέρει με το δικό της τρόπο”, πρόσθεσε