Skip to main content

Μπακογιάννη: «Ναι» στη μείωση κρατικών δαπανών

Την ευθεία στήριξη και συμμετοχή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις αναπτυξιακές διαδικασίες ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Την ευθεία στήριξη και συμμετοχή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις αναπτυξιακές διαδικασίες ζήτησε κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε στην ετήσια δεξίωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί η λογική του αποκλεισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από αναπτυξιακά εργαλεία, όπως είναι τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και η λειτουργία του νέου αναπτυξιακού νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της αδυναμία να επιβάλλει τους όρους του ΤΕΜΠΜΕ στο τραπεζικό σύστημα, γεγονός που, όπως ανέφερε, σε συνδυασμό με την πτώση του τζίρου, δημιούργησε πλέον ασφυκτικές καταστάσεις στην αγορά και οδήγησε στην αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και την αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής οφειλών και υποχρεώσεων προς τρίτους.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να βελτιωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις των προγραμμάτων του Ταμείου Εγγυοδοσίας και να υπάρξει συμφωνία και δέσμευση των τραπεζών να ξεκινήσουν τη χορηγία δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η στήριξη των οποίων, πρόσθεσε, είναι ο αναγκαίος πυλώνας για την ενεργοποίηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα μας.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή, έχει μία καθαρή θέση: Είμαστε εναντίον των μεγάλων φόρων και υπέρ της ριζικής μείωσης των κρατικών δαπανών με ριζοσπαστικό εκσυγχρονισμό και περιορισμό της παρέμβασης του κράτους», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Η μεγαλύτερη αδυναμία που έχει η πολιτική της κυβέρνησης είναι η έκταση και το είδος της προσαρμογής που επιχειρεί να επιβάλλει γενικά, και το 2011, κατέληξε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επικρίνοντας το κυβερνών κόμμα, ότι ακολουθεί για μία ακόμη φορά τον εύκολο δρόμο, μεταφέροντας και πάλι τα βάρη σε αυτούς που συνήθως πληρώνουν.