Skip to main content

Μπακογιάννη: Καθυστερημένη η αντίδραση της κυβέρνησης στα Ίμια

«Διαπιστώνω αργές αντιδράσεις και αντανακλαστικά από την κυβέρνηση», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, για το θερμό επεισόδιο στα Ίμια

Αργές αντιδράσεις και αντανακλαστικά από την κυβέρνηση στο θερμό επεισόδιο των Ιμίων βλέπει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι «υπάρχει μια κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας. Δεν είναι μόνο στα Ιμια. Εχουμε μια συνολική επιθετική παραβιάσεων σε όλο το Αιγαίο και αυτό πρέπει να προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό».

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα διατηρήσει την ένταση, λόγω στρατηγικής: «Θέλει να δείχνει πως η Τουρκία έχει ανοιχτά μέτωπα».

«Χρειάζεται μια πιο ουσιαστική απάντηση στα θέματα αυτά. Ενα ευρύ εθνικό μέτωπο, το οποίο όμως τορπιλίζει η κυβέρνηση. Χρειάζεται μια πιο ουσιαστική απάντηση», σχολίασε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται με σοβαρότητα να αναζητήσουμε τις συμμαχίες μας τους εταίρους μας και τη στήριξη που μπορεί να έχει η Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή πίεση δεν λαμβάνεται πλέον σοβαρά από την τουρκική πλευρά».