Skip to main content

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας οδηγεί σε 4ο Μνημόνιο

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ υπογραμμίζει ότι το επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να βελτιωθεί μόνο με πολιτική αλλαγή.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας οδηγεί σε 4ο Μνημόνιο, και μάλιστα χωρίς λεφτά, δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», προσθέτοντας ότι είναι κόστος στις πλάτες των Ελλήνων.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι ακόμα κι αν το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν φθάσει έως τον Μάιο, το κόστος της μεγάλης καθυστέρησης είναι ήδη εδώ με συνέπειες στην ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Ως προς τη ζημία στην οικονομία εξαιτίας της καθυστέρησης της αξιολόγησης, αναφέρει πως «η κυβέρνηση προέβλεπε για το 2017 ανάπτυξη 2,7%. Σήμερα, μετά την τεράστια κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση, το πιο αισιόδοξο σενάριο μιλάει για 0,5% ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι χάσαμε την ευκαιρία να αυξήσουμε το ΑΕΠ κατά 7 δισ. ευρώ», προσθέτοντας ακόμα, ότι τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές -μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου- δεν θα υπήρχαν στο τραπέζι αν είχαμε κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση.

Η κυρία Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι το επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να βελτιωθεί μόνο με πολιτική αλλαγή.

Επιπλέον, θεωρεί ότι το ενδεχόμενο των εκλογών παραμένει ανοιχτό «επειδή έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που επανακαθορίζει τη στρατηγική της κάθε πρωί, και ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές εναντίον των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση».

Ως προς το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας και με δεδομένη την άρνηση της κ. Φώφης Γεννηματά να συνεργαστεί με τη ΝΔ, είπε ότι η καταγεγραμμένη βούληση του ελληνικού λαού, μετά τις εκλογές, θα δείξει το δρόμο, και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα βρεθούν προ των ευθυνών τους.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς διεκδικούμε τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συμμαχία και θα επιδιώξουμε κοινοβουλευτική συνεργασία με τις δυνάμεις εκείνες που είναι αποφασισμένες να στηρίξουν τις διαρθρωτικές αλλαγές για ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος» πρόσθεσε.