Skip to main content

Μπακογιάννη: Για τα μνημόνια στην Ελλάδα φταίμε όλοι

Θα είναι πολύ βλακώδες να ισχυριστεί κάποιος ότι συμμετείχε σε μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

Για τα μνημόνια φταίμε όλοι, αυτή είναι η πραγματικότητα, δήλωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Όλοι φταίμε και νομίζω πως θα είναι πολύ βλακώδες να ισχυριστεί κάποιος ότι συμμετείχε σε μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη. Όλοι έχουμε ευθύνες για το ότι καταλήξαμε εκεί. Από το '81 και μετά λειτούργησε η λογική ότι μπορούμε να δανειζόμαστε ελεύθερα και πάνω από τις δυνάμεις μας και την παραγωγικότητά μας και από εκεί και πέρα μας πήρε η κάτω βόλτα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, όταν μιλούσαν κάποιοι άνθρωποι, όπως, παραδείγματος χάριν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κι έλεγε "για όνομα του Θεού, δεν μπορούμε να δανειζόμαστε, σκοτώνουμε την επόμενη γενιά", να ήλθε η επόμενη γενιά και πληρώνει το μάρμαρο».

«Δυστυχώς αυτές οι φωνές δεν ακούστηκαν τότε, ονομάστηκαν ανάλγητες και όσοι από εμάς καμιά φορά προσπαθούσαμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, τον κρούαμε σε ώτα μη ακουόντων, άρα φταίμε όλοι, αυτή είναι η πραγματικότητα», εξήγησε η τομεάρχης της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «έξω από τα μνημόνια, σημαίνει έξω από τα λεφτά των πιστωτών, ότι δεν θα μας δώσουν, δηλαδή, οι πιστωτές, αυτοί που μας δανείζανε μέχρι τώρα, άλλα λεφτά» και διερωτήθηκε: «Όταν έχω υπογράψει ότι θα μειώσω τις συντάξεις, θα μειώσω το αφορολόγητο και ότι θα έχω πλεονάσματα μέχρι το 2060 για ποια έξοδο από τα μνημόνια λέμε;».

«Είμαι κατεξοχήν μέσα στα μνημόνια στις υποχρεώσεις και δεν είμαι μέσα στα μνημόνια στα λεφτά που θα παίρνω, αυτή είναι η διαφορά», συμπλήρωσε.