Skip to main content

Μπακογιάννη: Εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν, δεν υπάρχει άλλη λύση

Δεν μπορείς να κόβεις το επίδομα φτώχειας και να θεωρείσαι αριστερή κυβέρνηση, ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πυρά κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για αλαζονεία.

«Είπε ότι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που έχουν οικονομική ευμάρεια. Έχουν οικονομική ευμάρεια εκείνοι που τους κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις;», τόνισε η κα Μπακογιάννη και συμπλήρωσε ότι «στην πραγματική οικονομία στο σούπερ μάρκετ έχουν υπάρξει αυξήσεις 15- 20%. Οι άνθρωποι ψάχνουν τις προσφορές από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ».

«Η περίφημη διαπραγμάτευση οδήγησε στην απώλεια κεκτημένων σε τρία μνημόνια», δήλωσε η κα Μπακογιάννη.

«Εμείς δε λέμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, αποδεχόμαστε τους στόχους, αλλά ταυτόχρονα λέμε ότι πρέπει να είναι διαφορετικό το μείγμα πολιτικής. Αυτοί υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν την ανάπτυξη από το 2,7 στο 1,7. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τις προσδοκώμενες επενδύσεις και θέσεις εργασίας, δηλαδή μειωμένη προσφορά και εισφορές», είπε, διευκρινίζοντας ότι, «εμείς λέμε μείωση στις εισφορές, σταδιακά και αύξηση της ανάπτυξης».

«Η αύξηση σε μισθούς δεν πρόκειται να έρθει αν δεν ξαναμοιραστεί η πίτα», τόνισε, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή «δεν υπήρξε μία λέξη για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα».

«Πάμε σε σφάξιμο των φτωχών και των αδυνάτων. Αυτό το μνημόνιο χτυπά τους κοινωνικά αδύναμους», επανέλαβε και επαναφέροντας το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον τρόπο διαμοιρασμού των ποσών, αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φόρων στις αγροτικές πρώτες ύλες – που νομοθετήθηκε – μέσω της επιστροφής μικρού μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία.

«Εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε τέλος, ενώ ερωτηθείσα για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, είπε: «παρακαλώ να βρεθεί λύση για το χρέος».