Skip to main content

Μπακογιάννη: Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το θέατρο του παραλόγου

H τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ επανέλαβε ότι η παράταξη δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το θέατρο του παραλόγου. Το θέατρο του παραλόγου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα», τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση με θέμα «Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην πορεία της διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση» καθώς εξαιτίας των καθυστερήσεων «ζητούνται τώρα υπερβολικά πρόσθετα μέτρα, πέρα από τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος, μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες».

Επανέλαβε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση καθώς «είναι προϊόν της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης».

«Η ελληνική οικονομία παρά τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή παραμένει μη ανταγωνιστική και αποθαρρύνει κάθε πιθανό επενδυτή» τόνισε η κ. Μπακογιάννη και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει γιατί «απουσιάζει η πολιτική σταθερότητα», «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει όλα όσα η ίδια έχει συμφωνήσει με τους εταίρους» και «η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη για «καθαρές λύσεις», με σαφές και κοστολογημένο σχέδιο, που θα κινείται πάνω σε τρεις άξονες -μείωση φόρων και περιορισμός της δημόσιας σπατάλης, μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ρευστότητας- και υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η διαρροή ελληνικών μυαλών στο εξωτερικό.