Skip to main content

Μουντομπάσκετ: Τιτανομαχία της Εθνικής με ΗΠΑ για αρχή, στρωτός δρόμος στη συνέχεια

Στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία κληρώθηκε η γαλανόλευκη, ενώ η συνέχεια της διοργάνωσης φαίνεται να είναι στα μέτρα της

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις Φιλιππίνες και θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία.

Τα παιγνίδια της Εθνικής ομάδας θα διεξαχθούν στην Moa Arena στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Ο δρόμος της Εθνικής ομάδας για μια σπουδαία πορεία στη διοργάνωση είναι ανοιχτός, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης θα διασταυρωθεί με τον Δ' Όμιλο, στον οποίο βρίσκονται Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό και Αίγυπτος, με την πρόκριση στην οκτάδα να είναι ορατή για τη «γαλανόλευκη».

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ σε φιλικό παιγνίδι μόλις μια βδομάδα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Διεθνές Τουρνουά του Άμπου Ντάμπι. Η φιλική αναμέτρηση έχει οριστεί για τις 18 Αυγούστου.

Στη β' φάση των ομίλων οι ομάδες κουβαλούν όλα τα αποτελέσματα από την α' φάση, όπερ σημαίνει πως κάθε αναμέτρηση έχει τεράστια βαρύτητα.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάει μακριά στη διοργάνωση και φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, τότε η διασταύρωση γίνεται με μία εκ των ομάδων που θα έχουν προκριθεί από το "πάντρεμα" του 1ου με τον 2ο όμιλο -ενημερωτικά σε αυτόν δεσπόζουν η Ιταλία και η Σερβία.

Το "παρών" στην κλήρωση έδωσαν ο Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος), ο Νίκος Ζήσης (GM της Εθνικής Ανδρών) και ο Ντίνος Σβερκούνος (Γενικός Διευθυντής).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να μένει στις Φιλιππίνες σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, δεδομένου του πού τοποθετήθηκε στη φάση των ομίλων.

Αναλυτικά οι οκτώ Όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (μέσα σε παρένθεση βρίσκεται η χώρα που θα φιλοξενήσει το κάθε group):

Group A (Φιλιππίνες)

Φιλιππίνες
Ιταλία
Δομινικανή Δημοκρατία
Ανγκόλα

Group B (Φιλιππίνες)

Σερβία
Πουέρτο Ρίκο
Νότιο Σουδάν
Κίνα

Group C (Φιλιππίνες)

ΗΠΑ
Ελλάδα
Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία

Group D (Φιλιππίνες)

Λιθουανία
Μαυροβούνιο
Μεξικό
Αίγυπτος

Group E (Ιαπωνία)

Ιαπωνία
Αυστραλία
Γερμανία
Φινλανδία

Group F (Ιαπωνία) 

Σλοβενία
Βενεζουέλα
Γεωργία
Πράσινο Ακρωτήριο

Group G (Ινδονησία)

Ισπανία
Βραζιλία
Ιράν
Ακτή Ελεφαντοστού

Group H (Ινδονησία)

Καναδάς
Γαλλία
Λετονία
Λίβανος