Skip to main content

Μουζάλας: Στελέχη ΟΤΑ και ξενοδόχοι φταίνε για τους νεκρούς πρόσφυγες

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός έδειξε ως μοναδικούς υπεύθυνους για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα hot spots ΟΤΑ και ξενοδόχους

Στελέχη των ΟΤΑ και ξενοδόχους, οι οποίοι «ανήκουν σε άλλο κόμμα», βλέπει ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, ως υπευθύνους για τους τρεις θανάτους στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

Συγκεκριμένα, σε σημερινές του δηλώσεις τους έδειξε ως μοναδικούς υπεύθυνους για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα hot spots.  

«Αυτά τα τρία περιστατικά οφείλονται στις κακές συνθήκες που από τον περασμένο Σεπτέμβριο προσπαθούμε να διορθώσουμε αλλά σημαντικοί παράγοντες των ΟΤΑ, μέλη της ΝΔ, δεν μας άφησαν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Γιώργου Βλάχου (ΝΔ).

Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» για τους τρεις θανάτους, για τους οποίους σημείωσε ότι «μας έκαναν σοφότερους». Όπως εξήγησε, «λύγισαν οι ξενοδόχοι και παραχώρησαν δωμάτια».

Αναφορικά με τα κονδύλια είπε πως υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Επισήμανε ωστόσο ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει ή να ελέγξει τα ποσά που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ.