Skip to main content

Μουζάλας: Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις το γαϊδούρι χτυπάς το σαμάρι

Ο ίδιος χαρακτήρισε άστοχη και μη φιλική κίνηση την επιβολή αυστηρών ελέγχων από τις γερμανικές αρχές σε επιβάτες που προέρχονται από την Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή είμαι στη θέση μου» δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ερωτηθείς σχετικά με την παραμονή του ή μη στο υπουργείο.

Σε δηλώσεις του στον Real FM ο κ. Μουζάλας, ο οποίος αποκλείστηκε κατά τη χθεσινή ψηφοφορία από τη διεκδίκηση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως «όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι».

«Το ένα ζήτημα είναι μία κριτική και πολεμική καμιά φορά η οποία υπήρξε από κάποιους συντρόφους και το δεύτερο είναι αυτό καθεαυτό το πρόβλημα. Όσον αφορά το πρώτο, οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη και πρέπει κανείς να την εξετάζει πολύ σοβαρά. Η πολεμική που ασκήθηκε από ένα κομμάτι των συντρόφων μου, παρότι πήρε προσωπικό χαρακτήρα είναι μία πολιτική κριτική. Αφορά δηλαδή μία άποψη που λέει πρακτικά ότι θα πρέπει να μπούμε σε μία λογική ανοικτών συνόρων, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην επιστήμη και στον κόσμο. Αυτή η διαφωνία προσωποποιήθηκε με ένα άσχημο τρόπο, με ενόχλησε πάρα πολύ. Ξέρετε, δεν μπορείς να χτυπήσεις το γαϊδούρι χτυπάς το σαμάρι» είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε άστοχη και μη φιλική κίνηση την επιβολή αυστηρών ελέγχων από τις γερμανικές αρχές σε επιβάτες που προέρχονται από την Ελλάδα. «Ήταν μία άστοχη και μη φιλική κίνηση από τη Γερμανία. Εγώ με τον κ. Ντε Μεζιέρ και τον κ. Τόσκα συζητήσαμε αυτό το θέμα, το οποίο το έφερε αιφνιδίως ο κ. Ντε Μεζιέρ στις Βρυξέλλες. Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε πρώτα κοινές συναντήσεις, του είπαμε εάν θέλει να φέρει και άλλους για να ελέγχουν την κατάσταση, δεσμεύτηκε ότι δεν θα το κάνει και έπειτα από 15 μέρες το έκανε» ανέφερε.