Skip to main content

Μουζάλας για το «Μακεδονία»: Συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου

«Δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Συγγνώμη για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε αργά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μουζάλας.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Ειδομένη και το συμβάν της Δευτέρας, όταν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες (σύμφωνα με τις αρχές της ΠΓΔΜ), πέρασαν τα σύνορα για να βρεθούν στη γειτονική χώρα, ο κ. Μουζάλας είχε τονίσει: «Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία [σ.σ. την ΠΓΔΜ]. Έχω εδώ την προκήρυξη – το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Η αναφορά του κ. Μουζάλα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τον κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι μέσω του προέδρου τους και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ζήτησαν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, κάλυψε τον κ. Μουζάλα, κάνοντας λόγο για ανεύθυνη και υποκριτική προσπάθεια αποδυνάμωσής του.