Skip to main content

Μουζάλας: 170.000 ευρώ αποζημίωση σε κατοίκους της Μόριας

Ααπό χρήματα που λαμβάνει η χώρα από την ΕE για το προσφυγικό, θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Λέσβου, ο οποίος και θα τα αποδώσει στους κατοίκους.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μόριας, Νίκο Τρακέλλη, στο παλιό κοινοτικό γραφείο του χωριού, είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι αποζημιώσεις των κατοίκων των οποίων οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από τη λειτουργία του καταυλισμού.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας στον πρόεδρο του χωριού, μέχρι τώρα δεν υπήρχε διαδικασία για να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους, διαδικασία που τελικά βρέθηκε και θα δοθούν 170.000 ευρώ σε συνολικά 60 ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, που μετέδωσε την είδηση, από χρήματα που λαμβάνει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Λέσβου, ο οποίος και θα τα αποδώσει στους κατοίκους της Μόριας.

Ας σημειωθεί ότι επιπλέον σήμερα, τριμελής επιτροπή από τον δήμο Λέσβου καταγράφει νέες ζημιές, που έχουν προκληθεί κυρίως σε ελαιοκτήματα.