Skip to main content

Μουσική, παιχνίδι και εθελοντισμός αύριο στο «Παίζω – Δρω – MotiON»

Για 10η συνεχή χρονιά, νεαροί εθελοντές της Σχολής Στελεχών της ΧΑΝΘ διοργανώνουν την εκδήλωση «Παίζω – Δρω – MotiON» στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Θα αφήνατε ποτέ τον εαυτό σας ελεύθερο να πέσει, εμπιστευόμενοι έναν άγνωστο να σας πιάσει;

Αυτό το παιχνίδι εμπιστοσύνης και άλλα πολλά θα προσπαθήσουν να κάνουν όσοι συμμετέχουν αύριο στα βιωματικά παιχνίδια που διοργανώνει η Σχολή Στελεχών της ΧΑΝΘ στην περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Παίζω – Δρω – MotiON»

Για δέκατη συνεχή χρονιά φέτος, η ΧΑΝΘ διοργανώνει τη δράση Παίζω – Δρω – MotiON, η οποία παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ενημερωτικές δράσεις, μουσική, ζωγραφική και διασκεδαστικά παιχνίδια.

Το μότο της εκδήλωσης είναι «Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου» και εξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε χρόνο την ημερήσια αυτή εκδήλωση διοργανώνει σχεδόν εξ'ολοκλήρου μια ομάδα 16χρονων εφήβων, που απαρτίζουν τη Σχολή Στελεχών της ΧΑΝΘ.

«Το Παίζω – Δρω – MotiON είναι μια ευκαιρία για τους νεαρούς εθελοντές να εκφράσουν και να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους, τις νεανικές τους ανησυχίες αλλά και τι θέλουν να αλλάξουν στην πόλη. Είναι μια δράση από αυτούς για αυτούς αλλά και για το κοινό της Θεσσαλονίκης» δηλώνει στη Voria.gr η 24χρονη Εμμα Συμεωνίδου, υπεύθυνη εκπαίδευσης στελεχών και νέων εθελοντών.

Όπως αναφέρει η ίδια, λαμβάνοντας την ευθύνη να διοργανώσουν μια ολοήμερη εκδήλωση οι εθελοντές μαθαίνουν να προχωρούν σε πράξεις για να κατακτήσουν τα όνειρα και να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι δράσεις της εκδήλωσης, που ξεκινάει στις 12:00 και ολοκληρώνεται στις 20:00, απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών και μεταξύ άλλων έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό πάνω σε κοινωνικά θέματα αλλά και την αξία του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιείται επίσης fundraising, όπου όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει χρήματα για την ενίσχυση του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος».

Το Παίζω – Δρω – MotiON, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Κόσμος της Μουσικής: Συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα (από τις 12.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και από τις 5:30 μ.μ. – 8:00 μ.μ.)
Παιδικός Κόσμος: Kάστρα, ζωγραφική , Face Painting, παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών.
Κόσμος της Διασκέδασης: Γνωστά παιχνίδια που παίρνουν… ανθρώπινες διαστάσεις !
Κόσμος του Ανακαλύπτω το Εγώ: Βιωματικά διασκεδαστικά παιχνίδια που προωθούν τη δράση της Σχολής Στελεχών με θέμα την επικοινωνία, την ηγεσία, συνεργασία και εμπιστοσύνη, για τους νέους και τους … ‘’νέους’’ στη ψυχή!
Κόσμος του Προσφέρω: Ενημέρωση κοινού σε κοινωνικά θέματα, με σκοπό την προαγωγή του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των νέων για την υποστήριξη και αρωγή των συνανθρώπων μας.
Happenings σε συγκεκριμένες ώρες για να χορέψουμε, να γεμίσουμε ενέργεια και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!
Capture the Moment: PhotoBooth με θέματα έκπληξη, κρατώντας props φτιαγμένα από τα εκπαιδευόμενα στελέχη μας καθώς και έκθεση φωτογραφίας από την προετοιμασία των παιδιών που θα στολίζουν τον χώρο!