Skip to main content

Μουσική πανδαισία από 23 έως 30 Ιουνίου στο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Οι συναυλίες θα περιλαμβάνουν μουσικά σχήματα και σολίστες που εκτείνονται από το ελληνικό τραγούδι, την Jazz, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική

Πέντε ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις με αφορμή την 21η Ιουνίου, «Παγκόσμια ημέρα μουσικής» που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις και σε πολλές χώρες και είναι η μόνη κοινή πανευρωπαϊκή γιορτή, διοργανώνει στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.   

Οι συναυλίες θα περιλαμβάνουν μουσικά σχήματα και σολίστες που εκτείνονται από το ελληνικό τραγούδι, την Jazz, την κλασική μουσική έως και την Παραδοσιακή μουσική του Πόντου. Συμμετέχουν γνωστά μουσικά συγκροτήματα, αλλά και καλλιτεχνικές ομάδες σε εθελοντική βάση, με τον συντονισμό και την επιμέλεια του μουσικού Ηρακλή Καζάκη.

«Από το 2015 με αφετηρία την αντίστοιχη ημερομηνία, ο δήμος μας ξεκίνησε μια προσπάθεια για την καθιέρωση ενός καινοτόμου εαρινού μουσικού θεσμού με την συνύπαρξη διαφόρων μουσικών ειδών που πραγματοποιούνται σε διάφορους ανοιχτούς χώρους. Φέτος επιλέξαμε το Ελαιόρεμα της Πυλαίας για τις μουσικές εκδηλώσεις μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

- Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Ελαιόραμα Πυλαίας συναυλία με την πολυμελή Big band πνευστών οργάνων Karaband σε ένα πρόγραμμα από την παραδοσιακή  μουσική έως την Pop κ.α. .
- Τρίτη 27 Ιουνίου στο Ελαιόραμα Πυλαίας συναυλία με το οργανικό & φωνητικό μουσικό σύνολο παλαιάς μουσικής Ricercar σε ένα πρόγραμμα μπαρόκ μουσικής.                                                 
- Τετάρτη 28  Ιουνίου Ελαιόραμα Πυλαίας συναυλία με τo μουσικό και φωνητικό σύνολο Grikanta σε Ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.
- Πέμπτη  29  Ιουνίου Ελαιόραμα Πυλαίας συναυλία με τo μουσικό και φωνητικό σύνολο ¨Ξύλινα κουτάλια με περιήγηση στην παραδοσιακή Ελληνική μουσική από τα παράλια της Μικράς Ασίας  και των νησιών του Αιγαίου .
- Παρασκευή 30 Ιουνίου στο περιβάλλοντα χώρο της Βυζαντινής Καμάρας Πυλαίας συναυλία του μουσικού συνόλου  ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ. Πρόκειται για 20μελές μουσικό σύνολο που ερμηνεύει μελωδίες από την αρχαία Ελλάδα.