Skip to main content

Μουσική επέτειος για την πτώση του Βερολίνου

Ένα «τείχος ήχου» θα «εγείρουν» τον ερχόμενο μήνα στη γερμανική πρωτεύουσα περισσότεροι από 200 μουσικοί για να τιμήσουν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
Ένα «τείχος ήχου» θα «εγείρουν» τον ερχόμενο μήνα στη γερμανική πρωτεύουσα περισσότεροι από 200 μουσικοί για να τιμήσουν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου πριν από 20 χρόνια στις 9 Νοεμβρίου

Συνολικά 206 κιθαρίστες προβλέπεται να παίξουν εκεί που βρισκόταν το Τείχος του Βερολίνου μια αυθεντική μουσική σύνθεση, η οποία δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει την πτώση του και μαζί μ΄ αυτήν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ο αριθμός 206 δεν είναι τυχαίος καθώς συμβολίζει τις ζωές που χάθηκαν στην προσπάθεια διέλευσης τους.

"Θα παίξουμε μια επτάλεπτη σύνθεση για την ανέγερση, την ύπαρξη και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου", δήλωσε ο Ντόουβε Ντίτζκστρα, ένα από τα μέλη του ολλανδικού συγκροτήματος Noir, το οποίο είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή.  Τους μουσικούς θα διευθύνουν 5 μαέστροι. Στο σχέδιο αυτό έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 170 ολλανδοί κιθαρίστες και τώρα το συγκρότημα αναζητεί και γερμανούς, δήλωσε ο ίδιος.

Το συγκρότημα επέλεξε η μουσική σύνθεση να είναι απλή, εξασφαλίζοντας ότι στο σχέδιο αυτό θα μπορούν να μετάσχουν και «κιθαρίστες που έχουν εμπειρία μόνον ενός έτους».

«Οποιοσδήποτε δηλώσει συμμετοχή θα λάβει σύντομα ένα λινκ στο YouTube όπου μπορεί να δει βίντεο με το μουσικό κομμάτι και να κάνει πρόβα», προσέθεσε ο Ντίτζκστρα.

Ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος δήλωσε ότι οι Noir ελπίζουν στη συμμετοχή συνολικά 206 μουσικών, ώστε να αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ανθρώπων που υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν το Τείχος του Βερολίνου. 

Ο ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι γνωρίζει ότι οι απόψεις ποικίλλουν σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, τα οποία υπολογίζονται από 125 σε έως και περισσότερα από 200.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.myspace.com/theberlinwallofsound.