Skip to main content

Μουλόπουλος: Οι ελπίδες για τον ΔΟΛ είναι πολύ λίγες

Ο κ. Μουλόπουλος επιβεβαίωσε την ύπαρξη επενδυτή, τον οποίο δεν κατανόμασε, χωρίς όμως να διαψεύσει ότι επρόκειτο για τον κ. Ιβάν Σαββίδη.

«Οι ελπίδες είναι πολύ λίγες», για τη συνέχιση λειτουργίας των Μέσων του ΔΟΛ, δήλωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του.

Ο κ. Μουλόπουλος, που πρόσφατα αποδέχτηκε πρόταση από τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ να συνδράμει στην προσπάθεια εξυγίανσης και επιβίωσης του συγκροτήματος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ επιβεβαίωσε την ύπαρξη επενδυτή, τον οποίο δεν κατανόμασε, χωρίς όμως να διαψεύσει ότι επρόκειτο για τον κ. Ιβάν Σαββίδη.

Όπως είπε, τα χρήματα ήταν απαραίτητα για την επανεκκίνηση του Ομίλου, ο οποίος «έχει πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι του». Ο επενδυτής όμως δεν προχώρησε και σύμφωνα με τον κ. Μουλόπουλο, η ευθύνη δεν ανήκει σ’ αυτόν, ούτε στις τράπεζες. Δήλωσε μάλιστα έκπληκτος για τις αναφορές σε ενδεχόμενη ευθύνη της κυβέρνησης. Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «τις πταίει;» παρέπεμψε στην «άλλη κορυφή του τριγώνου», έχοντας ήδη αποκλείσει από το σχήμα επενδυτής-τράπεζες-ιδιοκτησία ΔΟΛ τους δύο πρώτους.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην απροθυμία του επενδυτή να καλύψει και μέρος των δανείων, που, όπως διευκρίνισε, δεν ήταν μόνο του συγκροτήματος, αλλά και προσωπικά.

Ο κ. Μουλόπουλος είπε πως δεν γνωρίζει «πια» τις προθέσεις του κ. Ψυχάρη σε σχέση με την κατάσταση, που έχει περιέλθει ο ΔΟΛ και αναφερόμενος στις αιτιάσεις για τις πολιτικές ευθύνες, είπε ότι «υπάρχουν αλλά δεν συμψηφίζονται» ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στην ΝΔ.

Υπογράμμισε, ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση στην Βουλή, ώστε να κατατεθεί τροπολογία, που θα εξασφάλιζε ενδιάμεση χρηματοδότηση και θα έδινε τον απαραίτητο χρόνο στους εργαζόμενους του ΔΟΛ και τον όμιλο να εξετάσουν κι άλλες προοπτικές. Όπως είπε ο κ. Μουλόπουλος, αυτή την τροπολογία «την είχε πάει η επιτροπή διάσωσης του ΔΟΛ, οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δηλαδή και αυτή την τροπολογία ο κ. Μητσοτάκης την απέρριψε μετά βδελυγμίας, αν θυμάμαι καλά…».

Συνοψίζοντας τις ευθύνες, όσων οδήγησαν τον ΔΟΛ στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Μουλόπουλος τις απέδωσε, αφενός στις τράπεζες για τον αλόγιστο δανεισμό και αφετέρου στην κακή διαχείριση, κάνοντας λόγο για «αλόγιστη σπατάλη χρημάτων» και παραλληλίζοντας την ιστορία του ΔΟΛ με αυτήν της κρίσης στην Ελλάδα: «Αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσε διαφορετικά … μάλλον ήταν ταυτισμένος με την χώρα…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλόπουλος.