Skip to main content

Μουδανιά: 1,574 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Το έργο προβλέπει την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην περιοχή «Αλμύρα» - Η διάρκεια κατασκευής της θα είναι περί τους 24 μήνες - Έργα και στη Διονυσίου

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης κατασκευής του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής “Αλμύρα” Ν. Μουδανιών» για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ05 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο «Επενδύσεις για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από πλημμύρες», αποφάσισε το ΔΣ Νέας Προποντίδας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με το εν θέματι έργο προβλέπεται η κατασκευή λιμνοδεξαμενής, με τα των συνοδών έργων, στο κληροτεμάχιο 892 του αγροκτήματος Πορταριάς, το οποίο απέχει περί τα 1.200m βόρεια του οικισμού των Ν. Μουδανιών. Η λιμνοδεξαμενή θα έχει εμβαδόν πυθμένα 58.000m2, επιφάνεια στέψης 73.000m2 και όγκο 230.700m3. Επιπλέον θα κατασκευαστούν έργα ελεγχόμενης εκροής, ήτοι τοιχίο αντιστήριξης και αντλιοστάσιο αναπέτασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει το 1.574.800,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, ενώ βάσει της τεχνικής μελέτης, η διάρκεια κατασκευής του θα είναι περί τους 24 μήνες.

Έργα και στη Διονυσίου

Παράλληλα, υπεβλήθη πρόταση χρηματοδότησης κατασκευής του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος Δ.Δ. Διονυσίου» για ένταξη στο ίδιο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Με το εν θέματι έργο προβλέπεται η κατασκευή δεκαεπτά (17) αναβαθμών από άοπλο σκυρόδεμα και τεσσάρων (4) καταβαθμών με συρματοκιβώτια κατά μήκος του ρέματος Διονυσίου, από το όριο της επέκτασης Παραλίας Διονυσίου Χ.Θ. 0+000 μέχρι το όριο της εισόδου προς τα ανάντη στον οικισμό της Πορταριάς Χ.Θ. 3+761.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 347.200,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, ενώ βάσει της τεχνικής μελέτης, η διάρκεια κατασκευής του θα είναι περί τους 12 μήνες.