Skip to main content

Μούχλα και εγκατάλειψη στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ (φωτο+vid)

Σε τραγική κατάσταση οι υποδομές στις εστίες του ΑΠΘ - Σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγιεινή των φοιτητών - SOS για άμεσες παρεμβάσεις.

Μούχλα, σπασμένες ψευδοροφές με τις σωληνώσεις εκτεθειμένες, ασυντήρητα ασανσέρ και σοβάδες που πέφτουν απ' τα ταβάνια, συνθέτουν την τραγική εικόνα στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε πολλά σημεία των τοίχων οι σοβάδες έχουν φύγει, ενώ οι εξωτερικοί σωλήνες είναι σκουριασμένοι απ' την πολυκαιρία. Ακόμη, σε διάφορα σημεία μέσα στα κτήρια υπάρχουν κουβάδες σφουγγαρίσματος, για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια. Μέσα στις ντουζιέρες και τα μπάνια υπάρχει πολύ προχωρημένη πράσινη μούχλα, που αναδίδει μια απαίσια μυρωδιά στους διαδρόμους. «Σιχαίνομαι να κάνω μπάνιο στη μούχλα, έχω απευθυνθεί πολλές φορές στη γραμματεία των εστιών γι΄αυτό αλλά δεν έχει γίνει κάτι», λέει στη Voria.gr ο φοιτητής Γεωλογίας, Δημήτρης Χατζηιωάννου που μένει στις εστίες.

Μιλώντας στη Voria.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου, λέει επίσης πως δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση στα ασανσέρ, με αποτέλεσμα να κλείνονται συνεχώς φοιτητές μέσα. Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά, αφού κάποιοι νιπτήρες στα μπάνια δεν λειτουργούν, ενώ σε πολλούς κοιτώνες δεν υπάρχει ζεστό νερό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο, οι ανάγκες για συντήρηση είναι τεράστιες, καθώς τα προβλήματα στις υποδομές εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Παράλληλα, από χθες, Δευτέρα, σταμάτησε να λειτουργεί το εστιατόριο των εστιών καθώς έληξε η σύμβαση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με την εργολήπτρια εταιρεία και οι φοιτητές έμειναν χωρίς σίτιση στις εστίες. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί κατάληψη από φοιτητές στο γραφείο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. εντός των Γ΄Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.