Skip to main content

Μόσχα: Περίπου 5.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούλιο

Ο αριθμός των νεκρών στη Μόσχα τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά περίπου 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με επιπλέον περίπου 5.000 θανάτους που αποδίδονται στον καύσωνα.
Ο αριθμός των νεκρών στη Μόσχα τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά περίπου 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με επιπλέον περίπου 5.000 θανάτους που αποδίδονται στον καύσωνα, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στην Μόσχα.

«Καταγράφηκαν 14.340 θάνατοι στην Μόσχα τον Ιούλιο, δηλαδή 4.824 θάνατοι περισσότεροι από τον Ιούλιο του 2009», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας Εβγκενία Σμιρνόβα.

«Η αύξηση του αριθμού των θανάτων άρχισε τον Ιούλιο. Αντίθετα, τον Ιούνιο οι αριθμοί ήταν μάλλον οι συνήθεις», τόνισε η ίδια εκπρόσωπος. «Ο καύσωνας είναι βέβαιο ότι επηρέασε την κατάσταση», πρόσθεσε η Σμιρνόβα χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για τα αίτια των θανάτων ούτε για τον αριθμό των νεκρών κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Ο χωρίς προηγούμενο καύσωνας που πλήττει από τις αρχές Ιουλίου τη δυτική Ρωσία, εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Μόσχα από τους καπνούς των πυρκαγιών στην περιοχή, που έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι αρχές αρνούντο ως τώρα ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της θνησιμότητας.