Skip to main content

Μοσούλη: Συνεχίζονται οι μάχες Ιρακινών δυνάμεων με το ISIS

Υπολογίζεται πως οι μισοί από τους νεκρούς των σημερινών μαχών στην πόλη ήταν άμαχοι - Δώδεκα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν επίσης

Οι ιρακινές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί το Ισλαμικό Κράτος εναντίον της πόλης Σίργκατ, νότια της Μοσούλης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 στρατιωτικοί και πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 40, όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου δώδεκα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στις μάχες που τερματίστηκαν προς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπολογίζεται πως οι μισοί από τους νεκρούς στην πόλη ήταν άμαχοι και οι υπόλοιποι μέλη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και μαχητές σουνιτικών φυλών. Τις πρώτες απογευματινές ώρες εξακολουθούσε να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε τον έλεγχο της Σίργκατ πριν από έναν χρόνο. Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ επίθεσης για την ανάκτηση της Μοσούλης, το σύνολο της πόλης έχει ανακαταληφθεί από ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις εκτός από έναν θύλακο στη δυτική όχθη του ποταμού Τίγρη.

Οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ελέγχουν μικρές περιοχές νότια και δυτικά της Μοσούλης, καθώς και μικρά τμήματα εδάφους κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και στο εσωτερικό της Συρίας.

(Φωτογραφία αρχείου)