Skip to main content

Μοσκοβισί:Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το β' εξάμηνο του 2016

Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, η οποία θα γίνει πιο ισχυρή το 2017 «βλέπει» ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Όπως σχολίασε παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της Κομισιόν, υπάρχει σχετική βελτίωση σε σχέση με τον Αύγουστο που συντασσόταν το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι τον Αύγουστο οι προβλέψεις της Επιτροπής για την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας ήταν υψηλότερες κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία το 2015 βρίσκεται σε ύφεση, αλλά έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει. Όπως είπε, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η Επιτροπή προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία θα γίνει πιο ισχυρή το 2017.

Ωστόσο, ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Όπως είπε, θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα βασικά βήματα, να εφαρμοστεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και να υπάρξει θετική απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα.

Καταλήγοντας, ο Μοσκοβισί τόνισε ότι η θετική προσπάθεια της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχιστεί με την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων.