Skip to main content

Μοσκοβισί: Θα πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα αν ζητήσουμε έκτακτα μέτρα

Δεν μπορεί να αλλάξει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί

Υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, εκφράζει σε συνομιλητές του φόβους του ακόμη και για τη συνοχή και σταθερότητα της κυβέρνησης, αν οι δανειστές πιέσουν ιδιαίτερα για το πακέτο μέτρων «σε αναμονή» και ιδίως αν σε αυτό επιμείνουν να υπάρχουν μέτρα που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν ζητήσουμε έκτακτα μέτρα, θα πέσει η κυβέρνηση».

Ο Επίτροπος Οικονομικών, πάντως, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, στον οποίο επιμένουν οι ευρωπαίοι δανειστές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές για να βρεθεί μια συμφωνία Θα πρέπει να νομοθετηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις με αξιόπιστο τρόπο. Το μνημόνιο δεν κάνει λόγο για δεκαετίες. Αναφέρεται στο 2018 και αυτό που θέλουμε είναι να πετύχουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018».