Skip to main content

Μοσκοβισί: Σημαντική βελτίωση της ελληνικής οικονομίας

Είναι «μία σημαντική και αποφασιστική χρονιά» για την Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Για «σημαντική βελτίωση της ελληνικής οικονομίας» έκανε λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας, ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, την έξοδο από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος και κυρίως το πρώτο «θετικό» βήμα που έκανε η χώρα προς τις αγορές για να επισημάνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, προκειμένου να καταστεί χώρα ελκυστική και κανονική εντός της Ευρωζώνης».

Είναι «μία σημαντική και αποφασιστική χρονιά» για την Ελλάδα, συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως η τρίτη αξιολόγηση έχει να κάνει κυρίως με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και τώρα προετοιμάζονται τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ως τη λήξη του προγράμματος.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι όλοι πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, υπενθυμίζοντας ότι το ΔΝΤ έχει δώσει την καταρχήν συμφωνία του για το ελληνικό πρόγραμμα και πως τώρα «πρέπει να δουλέψουμε για τα μέτρα για το χρέος».