Skip to main content

Μοσκοβισί σε Τσακαλώτο: Μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη

Μετά τη συνάντηση ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη.

Μηνύματα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνάντηση» με τον Έλληνα υπουργό. Μετά τη συνάντηση τόνισε σε δηλώσεις του ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εμπιστοσύνη.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει πρόοδος και ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους της. «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι' αυτό χρειάζονται προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη» τόνισε ο Γάλλος επίτροπος. Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει θέληση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και λύση».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών λίγο μετά τις 8.30. Προσερχόμενος στο υπουργείο ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι «είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε». Αναφερόμενος στην 20η Φεβρουαρίου τη χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

Στις 11.00 ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 12.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.