Skip to main content

Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετική θέση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσει να τη βοηθά, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος Οικονομικών

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό τον κύριο Μοσκοβισί, κάλεσε να γίνει αυτό που πρέπει για το ελληνικό χρέος.

«Όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Εχετε ένα όραμα, δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης. Εύχομαι αυτό το όραμα να σας αναγνωριστεί», είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα τηρήσει στο ακέραιο ότι συμφωνήθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσει να τη βοηθά, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Είμαστε στο πλευρό σας. Μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθειά μας. Θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της» τόνισε ο Επίτροπος.

Έκανε λόγο για «εκπληκτική βελτίωση της κατάστασης» στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετική θέση. Επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγορές» είπε, για να προσθέσει ότι η σχέση της Ελλάδας με την Ε.Ε. εισέρχεται σε νέα φάση.

Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν έχουμε φτάσει στο τέλος» και ότι «πρέπει να εργαστούμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε ένα χρόνο». «Πρέπει να συνεχίσουμε τις σοβαρές προσπάθειες» υπογράμμισε.

Στις 10:45 ο κ. Μοσκοβισί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.