Skip to main content

Μοσκοβισί: Προετοιμαζόμαστε για να γίνει η Ελλάδα μια «κανονική» χώρα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός - Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Προετοιμαζόμαστε για την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, ώστε η Ελλάδα να γίνει μια «κανονική» χώρα στην Ευρωζώνη, με ισχυρή στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόλησης, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντησή, στο Νταβός της Ελβετίας, «διεξήχθη μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης», όπως συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και οι αποδόσεις των ομολόγων, αντικατοπτρίζουν τη νέα εποχή στην οποία εισήλθε η ελληνική οικονομία», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, επίσης μέσω Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η naftemporiki.gr, στη συνάντησή τους οι κ.κ. Τσίπρας και Μοσκοβισί επεσήμαναν την ανάγκη να εργαστούν όλοι από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφράζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού εξαμήνου (european semester) την άνοιξη (σ.σ. πρόκειται για την πάγια διαδικασία εξαμηνιαίων ελέγχων, στους οποίους υπόκεινται όλες οι χώρες της Ε.Ε., ενώ όσες υπόκεινται σε πρόγραμμα, έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις), επίσης να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και, τέλος, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.