Skip to main content

Μοσκοβισί: Παράθυρο ευκαιρίας για συμφωνία με την Ελλάδα

Υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Παράθυρο ευκαιρίας για μια συμφωνία με την Ελλάδα βλέπει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του Euronews στις Βρυξέλλες και με αφορμή την παρουσίαση των χειμερινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας».

Αναφορικά με το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει πως πρόκειται για έναν σημαντικό εταίρο, με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συμπορευθεί. Παρ’ όλα αυτά, όπως λέει, οι αριθμοί είναι στο τραπέζι «και δείχνουν ότι μέχρι τώρα (…) υπάρχει μια υπεραπόδοση της Ελλάδας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους. Πρόκειται για έναν στόχο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι αριθμοί μας ήταν πάντα σωστοί, ακόμη κι όταν δεν ήταν ευνοϊκοί. Άρα, κάθε εταίρος οφείλει να εργαστεί στη βάση αυτή, διότι είναι η βάση του στόχου και η πρόβλεψη».

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου μετά την παρουσίαση των προβλέψεων της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «success story», προσθέτοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα».