Skip to main content

Μοσκοβισί: Πάνω από 200 μέτρα έχει πάρει ο Τσίπρας από το 2015

O Γάλλος Επίτροπος αποκαλύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή εξαπλάσιο από τον στόχο.

Από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερα από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση της χώρας, κάτι που κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το newmoney.gr, υπογραμμίζει ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί αβεβαιότητα.

«Η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για μία οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα. Έχω την αίσθηση ότι διστάζουμε και κάθε φορά που διστάζουμε, τόσο τα πράγματα καθίστανται πιο άσχημα για την χώρα και μάλιστα σε μία στιγμή που η οικονομία της έχει αρχίσει να ανακάμπτει» σημειώνει ο Γάλλος Επίτροπος.

O κ. Μοσκοβισί αποκαλύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή εξαπλάσιο από τον στόχο και ότι η ελληνική οικονομία θα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, θα πρέπει όλες οι πλευρές να δείξουν καλή πίστη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς «ο δρόμος παραμένει μακρύς, αλλά τα σύννεφα που υπάρχουν στον δρόμο μας αρχίζουν, επιτέλους, να διαλύονται σιγά-σιγά».