Skip to main content

Μοσκοβισί: Να κάνει το επόμενο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταθέσει προτάσεις ώστε να αρθεί το αδιέξοδο μέχρι και το Eurogroup της Δευτέρας.

Δεν θέλουμε άλλη λιτότητα, χρειαζόμαστε ευημερία, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να κάνει «το επόμενο βήμα» μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, καταθέτοντας αντιπροτάσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα διεξαχθεί το Eurogroup.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βήμα που περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ανέφερε ότι «ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα. Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την πεποίθησή του πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει επίσης και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων», λέγοντας ότι «θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ευημερίας».

Επέμεινε ότι η συμφωνία είναι κοντά ενώ επεσήμανε πως ο ίδιος δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί, αλλά για να εξετάσει με την ελληνική κυβέρνηση τις πιθανές επιλογές.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε εκ νέου ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι «πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς τους αριθμούς».