Skip to main content

Μοσκοβισί: Ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα

Ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, θα "πρέπει να συμπληρώνεται καταλλήλως με μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας".

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στα «μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής».

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, εξήγησε ότι «ένα ισορροπημένο πακέτο θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι το βάρος θα λαμβάνει υπόψη την δυνατότητα πληρωμής και θα οδηγήσει σε καλύτερα στοχευμένες πολιτικές στήριξης των πιο ευάλωτων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού».

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, θα «πρέπει να συμπληρώνεται καταλλήλως με μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σε μακροπρόθεσμο διάστημα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, έσπευσε να διευκρινίσει, θα αποσαφηνιστούν τις επόμενες εβδομάδες και δεν θα πρέπει να ανατρέψουν τις ήδη εφαρμοσμένες μεταρρυθμίσεις.

Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα της ανεργίας, ο κ. Μοσκοβισί διαμήνυσε πως η Ελλάδα, χάρη στην υπεραπόδοση των στόχων, θα μπορούσε να αυξήσει τις δαπάνες για τις πολιτικές απασχόλησης.

«Δράσεις για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας, τη βελτίωση των σχημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων καθώς και για ένα υγιές κοινωνικό δίχτυ ασφάλειας θα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας» κατέληξε.