Skip to main content

Μοσκοβισί: Είναι παράλογο να μιλάμε για Grexit, δεν τίθεται ζήτημα

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ χαρακτήρισε το ΔΝΤ πολύ σημαντικό εταίρο, «που μας δίνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα».

Είναι παράλογο να μιλάμε για Grexit, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, διαβεβαίωσε πως το Ταμείο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο, τονίζοντας ότι η επιστροφή των θεσμών θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ. «Όλοι οι θεσμοί πρέπει να είναι εκεί ώστε το πρόγραμμα να είναι στέρεο» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας το Ταμείο πολύ σημαντικό εταίρο, που μας δίνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα.

«Υπάρχουν όλες οι παράμετροι, ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Οι διαβουλεύσεις, πρόσθεσε, αναμένονται εποικοδομητικές, και ελπίζω «τα κλιμάκια να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό, εξέλιξη η οποία θα προλειάνει τον δρόμο για την επιτυχία του προγράμματος».

«Οι Έλληνες πρέπει να δουν τα φως στο τούνελ της λιτότητας» επεσήμανε παράλληλα, και κατέστησε σαφές ότι «δεν τίθεται ζήτημα Grexit». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι παράλογο να μιλάμε για Grexit».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να βρούμε τις παραμέτρους που θα μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».