Skip to main content

Μοσκοβισί: Η ελληνική οικονομία μπορεί να «τρέξει» με 2,7% το 2017

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί ταχύτατα η αξιολόγηση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί ταχύτατα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, για το πρώτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, από την Κίνα όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των χωρών της G20.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά μένει να γίνει δουλειά ακόμη», είπε και τόνισε τη σημασία της ταχύτητας διότι το κόστος και οι προκλήσεις θα είναι μεγαλύτερα στο μέλλον.

Ο Επίτροπος επεσήμανε πως πρέπει να ικανοποιηθούν οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα, να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό και φορολογία και να δημιουργηθεί ανεξάρτητη φοροεισπρακτική αρχή.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα «ανεβάσει ταχύτητα» στο β' εξάμηνο του έτους, και θα «τρέξει» με ρυθμό 2,7% το 2017, με προϋπόθεση να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη.