Skip to main content

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες - Στην Αθήνα την Τετάρτη

«Επέστρεψε στην ανάπτυξη με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι αναμέναμε» - Είπε, ωστόσο, ότι οι καλές επιδόσεις εξαρτώνται από την υλοποίηση του προγράμματος

Οι επιδόσεις της Ελλάδας ξεπέρασαν τις προσδοκίες του προγράμματος, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τις χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν, οι οποίες εμφανίζονται επί τα βελτίω αναθεωρημένες, καθώς προβλέπουν ανάπτυξη 0,3%, έναντι ύφεσης 0,3% κατά τις φθινοπωρινές προβλέψεις της.

«Η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2016, με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι αναμέναμε», εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε πως, για την επόμενη διετία, «περιμένουμε ανάπτυξη 2,7% και 3,1%».

«Προϋπόθεση η υλοποίηση του προγράμματος» - Στην Αθήνα την Τετάρτη

«Οι καλές δημοσιονομικές επιδόσεις εξαρτώνται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος βοήθειας» συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί και επανέλαβε ότι «εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», στη βάση των σωστών αριθμών.

Ο ίδιος ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι την Τετάρτη θα επισκεφτεί την Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με στόχο να «βοηθήσει στην προώθηση της κατάστασης».