Skip to main content

Μοσκοβισί: Έξοδος από το πρόγραμμα δεν σημαίνει τέρμα στις δεσμεύσεις

Πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση, να προετοιμαστεί η τέταρτη και αν αυτό γίνει σωστά, τότε η Ελλάδα θα βγει απ'το πρόγραμμα, είπε ο επίτροπος.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση και να προετοιμαστεί για την τέταρτη και αν αυτό γίνει σωστά, η Ελλάδα θα βγει απ'το πρόγραμμα», είπε ο κ. Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Ερχομαι εδώ αισιόδοξος, γιατί βλέπω ότι η οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ 1,5-1,6%, πέρυσι, μείωση της ανεργίας και σχεδιασμένη επιστροφή στις αγορές, παρά τις αναταράξεις. «Αυτό είναι ένα μήνυμα», τόνισε.

«Για το μέλλον, πρέπει να πω ότι για εμένα είναι σαφές: όταν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα, όταν δεν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι εκτός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν δεσμεύσεις αλλά όταν μιλάμε για μια "καθαρή έξοδο", μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση. Είναι σημαντικό να μιλάμε την ίδια γλώσσα», έσπευσε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει ο Ευρωπαίος επίτροπος ότι «δεν χρειαζόμαστε διερμηνείς γι’ αυτό», είπε.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός έσπευσε να πει ότι σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές, υπάρχει υψηλή ζήτηση από τους επενδυτές και αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλή τροχιά. «Πρέπει να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, γιατί το καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα», είπε.

«Εχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια και να οργανώσουμε την επόμενη ημέρα», συμπλήρωσε.