Skip to main content

Μοσκοβισί: Δε θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα η Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επέμεινε ότι «θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα ως τον Αύγουστο του 2018» και πρόσθεσε «δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα».

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, εκτιμώντας πως το ΔΝΤ δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, με θέμα τις σημερινές συνθήκες στην Ευρώπη που ευνοούν οι αλλαγές.

Πρόσθεσε ότι η χώρα αναμένεται «να είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές» στο τέλος του προγράμματος και ότι «θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα ως τον Αύγουστο του 2018».

 

Ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι χρειάζεται η Ελλάδα και η ΕΕ να φτιάξουν μαζί μια στρατηγική και επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις στο Eurogroup είναι σε θετικό κλίμα. Όμως επανέλαβε την ανάγκη να κάνει η Ελλάδα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι σημαντικός εταίρος και δεν το θεωρεί σωστό να αποχωρήσει από το πρόγραμμα.