Skip to main content

Μοσκοβισί: Χρειάζεται συμφωνία που να περιλαμβάνει το ΔΝΤ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την πεποίθησή του πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων»

Το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικός εταίρος, θέλουμε να είναι μαζί μας, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χρειάζεται μια συμφωνία που να περιλαμβάνει το ΔΝΤ, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί δικλείδα ασφαλείας και για την Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την πεποίθησή του πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει επίσης και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων», λέγοντας για άλλη μία φορά ότι «θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ευημερίας».

Προς την κατευθύνυνση αυτή είπε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν προσπάθειες, σημειώνοντας παράλληλα πως «είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία από ό,τι εχθές».

Παραδέχθηκε ότι «οι συζητήσεις αυτές είναι εύκολες», ενώ επισήμανε πως ο ίδιος δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί, αλλά για να συζητήσει με τους Έλληνες εταίρους και να προσπαθήσει να είναι ένας έντιμος διαμεσολαβητής.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα στοιχεία που έδειξαν επιστροφή της οικονομίας σε ανάκαμψη και στην υπεραπόδοση στα έσοδα, που δημιουργούν αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά και η οποία αποτυπώθηκε στις προβλέψεις της Κομισιόν.

«Είδαμε τα αποτελέσματα της Eurostat και είδαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημαντική υπεραπόδοση καθώς επιστρέψαμε στην ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 μιλούν για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και 3%», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, «αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού». «Όλοι πρέπει να αναγωρίσουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός.