Skip to main content

Μοσκοβισί: Κλείνουμε την αξιολόγηση - Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει συμφωνία

Θέλουμε μία κατάσταση «win - win», δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν οφέλη, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στη κοινή συνέντευξη με τον κ. Τσακαλώτο.

Την αναγκαιότητα της παρουσίας του ΔΝΤ για ορισμένα κράτη - μέλη, υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, πως «ελάχιστα απομένουν» προκειμένου να κλείσει η β' αξιολόγηση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «η Επιτροπή πάντα προσπαθεί να έχει μία συλλογική θέση, η οποία θα εμπλέκει και το Ταμείο», ενώ πρόσθεσε ότι «πολλά ζητήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και εκτιμώ πως η λύση είναι και εφικτή και θεμιτή».

«Ελπίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν εγκαίρως» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, επαναλαμβάνοντας την επιθυμία για μία θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
«Θέλουμε μία κατάσταση “win - win”, δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν οφέλη» έσπευσε να προσθέσει και κατέστησε σαφές ότι «η θετική κατάληξη θα έρθει μέσω της στενής και αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

Σε σχέση με τον χρόνο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως το πρόβλημα δεν συνίσταται σ’ αυτό το ζήτημα και επανέλαβε πως «πρέπει να καταβληθούν ορισμένες προσπάθειες ακόμη για να κλείσουμε τα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία αφορούν τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό και τα ενεργειακά».