Skip to main content

Moody's: «Κακό» το Brexit για τη βρετανική ανάπτυξη και το χρέος

Η στερλίνα έχει πέσει και σωστά συνέβη αυτό (...) είναι μια σχετικά ομαλή πτώση, αλλά άσχημη, δήλωσε επικεφαλής βαθμολόγησης κυβερνητικού χρέους.

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, το οποίο προκάλεσε αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές την Παρασκευή, είναι «εξαιρετικά σημαντικό για τη Βρετανία και σημαντικό για την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο Alastair Wilson, επικεφαλής βαθμολόγησης κυβερνητικού χρέους στη Moody's, μιλώντας την Κυριακή στο CNBC.

«Η βαθμολόγησή μας είναι Aa1 και παραμένει Aa1, αλλά η αρνητική προοπτική αντανακλά το γεγονός ότι αυτό είναι κακό για την ανάπτυξη, κακό για το χρέος και κακό για τους θεσμούς του Ηνωμένου Βασιλείου και την ικανότητά τους να προσφέρουν πολιτικές», τόνισε ο Wilson.

«Αντίστοιχα, είναι κακό για την Ευρώπη επίσης. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ακριβώς πόσο κακό είναι. Θα το δούμε αυτό καθώς θα έρθουν οι εκλογές», πρόσθεσε.

«Η στερλίνα έχει πέσει και σωστά συνέβη αυτό (...) είναι μια σχετικά ομαλή πτώση, αλλά άσχημη», επεσήμανε ο David Bloom της HSBC, μιλώντας σήμερα στο διεθνές δίκτυο.