Skip to main content

Η Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας που κεντάει το όνειρο πάνω σε τσάντες

Μετά από 35 χρόνια στην αγορά αυτοκινήτου, η επιχειρηματίας Άννα Λαζοπούλου αποκαλύπτει μία καλλιτεχνική φλέβα με τις χειροποίητες τσάντες monzouzou.

Χειροποίητες, κεντημένες με μαεστρία και έμπνευση, μοναδικές, πραγματικά καλλιτεχνήματα οι τσάντες της monzouzou, μια απόδειξη της σύνθετης δημιουργικής φύσης μίας επιχειρηματία που έχει τα τελευταία 35 χρόνια κερδίσει τη θέση της σε έναν καθαρώς ανδροκρατούμενο κλάδο, στην αγορά αυτοκινήτου.

Ο λόγος για την κυρία Άννα Λαζοπούλου, που την γνωρίζαμε στη Θεσσαλονίκη από την Αncom ΕΠΕ, εταιρεία αντιπροσώπευσης ανταλλακτικών αυτοκινήτων κι η οποία με την monzouzou πέτυχε να μας εντυπωσιάσει, αυτή τη φορά  ένα μεγάλο γυναικείο κοινό, όταν στους χώρους του «Ζύθος Ντορέ», παρουσίασε τα έργα της: 24 τσάντες, όλες κεντημένες στο χέρι, η κάθε μία και μια ξεχωριστή έμπνευση, ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Η Άννα Λαζοπούλου - Οικονόμου πρωτοτύπησε και πέτυχε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να φέρει το κέντημα, αυτό το εργόχειρο πάνω από το οποίο οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας περνούσαν ώρες ατελείωτες, ξανά, στα χέρια της σύγχρονης γυναίκας, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

«Ήθελα το κέντημα να αγαπηθεί πάλι και για να γίνει αυτό, έπρεπε να φύγουμε από τα σεμεδάκια. Οι τσάντες της monzouzou αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν, να ξανασυστήσουν το κέντημα στη γυναίκα της εποχής μας», εξηγεί στη Voria.gr.

Και όσοι νομίζουν ότι η Άννα είναι απλώς η επιχειρηματίας και η δημιουργός της monzouzou, κάνουν λάθος. Η ίδια κεντάει τις συνθέσεις που ντύνουν τις χειροποίητες δερμάτινες τσάντες, δουλεύοντας πάνω σε δικά της ζωγραφικά σχέδια, σε μοτίφα παλιών κεντημάτων αλλά και σε συνδυασμούς αφηρημένων χρωμάτων και σχημάτων.

Η monzouzou, ναζιάρα, χαριτωμένη, αγαπησιάρα, υπόσχεται σε κάθε γυναίκα που θα την διαλέξει, τη δική της…mon, μία τσάντα μοναδική, που έχει κεντηθεί με τη δημιουργική ζέση μίας γυναίκας που δείχνει ότι επιχειρηματικότητα και καλλιτεχνία μπορούν να κάνουν εξαιρετική παρέα.