Skip to main content

Μόνος πλέον ο Β. Ρέστης στην κούρσα για την Aspis

Πριν λίγο ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Aspis Bank για την προστασία του επενδυτικού κοινού.
Την άμεση αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Aspis Bank αποφάσισε πριν λίγο ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος, για την προστασία του επενδυτικού κοινού και μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τις πρόσφατες επιχειρηματικές εξελίξεις στην τράπεζα, όπως έκανε γνωστό. Η κίνηση αυτή έρχεται περίπου ως φυσικό επακόλουθο, μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής, όταν η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσε τελικώς ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της Aspis. Μόνος στην κούρσα παραμένει πλέον ο κ. Β. Ρέστης, ο οποίος έχει συγκεκριμενοποιήσει το ενδιαφέρον του.

Νωρίτερα, η Voria.gr είχε μεταδώσει ότι:

Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά δημιουργεί η ξαφνική απόφαση της Τράπεζας Αττικής να αποχωρήσει από την διεκδίκηση της Aspis Bank και να μην συμμετάσχει στη διαδικασίας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας. Το θρίλερ εξελίχθηκε την Παρασκευή, όταν από νωρίς το πρωί διαβεβαιώνονταν από την πλευρά της Αττικής ότι η τράπεζα θα κινηθεί για την περίπτωση. Λέγονταν, μάλιστα, ότι αυτή την εξέλιξη θα έβλεπε με καλό μάτι και η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ μια μέρα νωρίτερα η Aspis Bank είχε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της Αττικής. Τι μεσολάβησε όμως και τα γύρισαν τα πάνω -κάτω;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, την αντίρρησή του σε αυτή την εξέλιξη εξέφρασε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο, μέσω του Ταμείου Μηχανικών, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής. Το ΤΕΕ εκτιμούσε ότι μια στρατηγική συμμαχία με την Aspis δεν αποτελεί το βασικό ζητούμενο και την προτεραιότητα που θα έπρεπε να έχει αυτή την ώρα η Αττικής. Και την κρίσιμη ώρα, έβαλε βέτο. Το οποίο φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς. Έτσι, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, η Αττικής ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Aspis, στην κούρσα απόκτησης της οποίας παραμένει πλέον μόνο ο εφοπλιστής κ. Β. Ρέστης, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους.