Skip to main content

Μόνο το πρώτο 20λεπτο κρατάει το Μαξίμου

Ικανοποίηση για το… πρώτο ημίχρονο της διακαναλικής συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου επικρατεί στην κυβέρνηση
Του Σπύρου Νάννου

Μπορεί να αποτελεί παρελθόν η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτής θα συζητείται έντονα τις επόμενες ημέρες, όπως δείχνουν και οι αντιδράσεις των κομμάτων. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως πέτυχαν το σκοπό ώστε να στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στους ψηφοφόρους, ωστόσο και όπως επισήμαναν σήμερα, το πρώτο 20λεπτο ήταν το διάστημα που ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να δώσει το στίγμα των προθέσεών του ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών…

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές των επικοινωνιολόγων του, κατάφερε όπως επισημαίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πρώτο 20λεπτο να απαντήσει σε όλες τις φήμες για πρόωρες εκλογές και συνάμα να δώσει εξηγήσεις για το αν θα πάρει νέα σκληρά μέτρα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, σε αυτό το διάστημα, έθεσε το δίλημμα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών ενώ εξέπεμψε μηνύματα στους πολίτες πως δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ως γνωστόν, σε μια συνέντευξη, το ενδιαφέρον του κόσμου εστιάζεται στην αρχή και αναλόγως τις απαντήσεις, αυτό είτε κερδίζεται είτε χάνεται. Και όπως φάνηκε, στη συνέχεια της διακαναλικής συνέντευξης, το ενδιαφέρον χάθηκε, με τον Γιώργο Παπανδρέου να παρουσιάζεται κατά διαστήματα αντιφατικός, με αποκορύφωμα βεβαίως την απάντησή του για το… αδιέξοδο, όπου δεν ήταν ξεκάθαρος.

Εξάλλου, πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα πως ο πρωθυπουργός, ποτέ δεν ανέφερε τον Αντώνη Σαμαρά, κάτι που βεβαίως ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν στο Καστρί, ώστε να μην πολώσει το κλίμα. Εν’ αντιθέσει πάντως με το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε δύο φορές το όνομα Κώστας Καραμανλής, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον καλέσει να βγει να μιλήσει για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Αναφορά δεν έκανε σε κανέναν υποψήφιο Περιφερειάρχη και Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, με φωτεινή εξαίρεση τον Γιώργο Καμίνη και αγνοώντας επιδεκτικά να μιλήσει για τον Γιάννη Σγουρό.  

Να σημειωθεί τέλος πως δεν ανέφερε, αν και ρωτήθηκε, ποια μέτρα θα ακολουθήσει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, κάτι που βεβαίως απασχολεί την κοινή γνώμη.