Skip to main content

Μόνο νίκη για ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή

Ο Ανίς Μπουσαίντί προπονήθηκε κανονικά σήμερα και, σε αντίθεση με τον Μουσλίμοβιτς, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια. Ο Τόνι Κάλβο επιστρέφει στην αποστολή του
ΠΑΟΚ: Με Μπουσαϊντί και πίστη για το διπλό

Ο Ανίς Μπουσαίντί προπονήθηκε κανονικά σήμερα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα στα Πηγάδια. Εκτός  μάχης ο Μουσλίμοβιτς, στη Θεσσαλονίκη έμειναν  και οι Τσιρίλο, Κουτσιανικούλης. Δύο θέσεις παίζονται στη βασική ενδεκάδα.
Αναφορικά με τον Τυνήσιο αμυντικό, προπονήθηκε κανονικά σήμερα και συμπεριλήφθηκε στην δεκαεννιαμελή αποστολή για τον αυριανό αγώνα στα Πηγάδια. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να διατηρήσει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που ο Τυνήσιος δεν είναι απόλυτα έτοιμος.
Κατά τα άλλα, η μάχη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια μαίνεται μεταξύ των Κρέσιτς και Χαλκιά, ενώ ο Ζουέλα αναμένεται να ντεμπουτάρει σε ένα οικείο γι’ αυτόν περιβάλλον στο πλευρό του Πάμπλο Κοντρέρας. Η θέση του Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ Γκαρσία και Βιτόλο θα είναι –ως είθισται- οι δύο κυματοθραύστες στον άξονα. Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ θα αγωνιστούν στις πτέρυγες, ο Ιβιτς σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ ο Σαλπιγγίδης θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Το πρόγραμμα της προπόνησης ήταν αρκετά χαλαρό, όπως κάθε φορά πριν από κάποιον αγώνα, με τους παίκτες να εξασκούνται και στις στημένες φάσεις.
Αναλυτικά, η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Ξάνθη:
Χαλκιάς, Κρέσιτς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο και Ζουέλα.
Εκτός έμειναν οι Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης, Σακελλαρίου, Σαβίνι, Αθανασιάδης, Γεωργίου και Τσιρίλο.

Άρης: Μόνο νίκη με Κάλβο στην αποστολή

Η επιστροφή στις νίκες αποτελεί τον αυτονόητο στόχο του Αρη ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» κάθε άλλο παρά ξεκίνησαν θετικά στο Πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό μόλις τριών βαθμών έπειτα από τρεις αγώνες, αλλά και την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας στη Νέα Σμύρνη. Ο Εκτορ Κούπερ στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι περιμένει από τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με επαγγελματισμό.
Ο Αργεντινός προπονητής συμπεριέλαβε στην αποστολή τόσο τον Ντάρσι Νέτο, όσο και τον Κάρλος Τόχα. Αμφότεροι όμως δεν υπολογίζονται για το βασικό σχήμα, αφού αυτό είναι το τίμημα για την κακή εξωγηπεδική ζωή που κάνουν. Και ο Κούπερ προανήγγειλε ότι θα είναι αμείλικτος απέναντι σε όποιον δεν τηρεί τους κανόνες.
Εκτός αποστολής έμεινε και ο Μιχάλης Σηφάκης, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο διεθνής τερματοφύλακας είναι τραυματίας και αποφασίστηκε - ούτως ώστε να είναι παρών στον αγώνα απέναντι στην Ρόζενμπουργκ - να προφυλαχθεί. Ο ισπανός Χουάνμα θα τον αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια, επιδιώκοντας την εξιλέωση έπειτα από το λάθος που έκανε στη Νέα Σμύρνη.
Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης και στα άκρα οι Βανγκέλι (δεξιά), Μίσελ (αριστερά). Σάκης Πρίττας και Ρικάρντο Φατί θα είναι τα αμυντικά χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Στην αριστερή πλευρά της επίθεσης λογικής θα επιστρέψει ο Τόνι Κάλβο, εκτός κι αν τελικώς προτιμηθεί ο Κώστας Μενδρινός, αφού ο Ισπανός απουσίαζε για περίπου δύο εβδομάδας. Στην επίθεση, ο Κούπερ σκέφτεται να επαναφέρει τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, δίπλα στον Σέρχιο Κόκε, ενώ ο Χαβίτο θα είναι στην δεξιά πλευρά.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Βελλίδης, Χουάνμα, Μίσελ, Ρονάλντο Γκιάρο, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Τόχα, Κασναφέρης, Χαβίτο, Κάλβο, Ρουίζ, Κόκε, Τσέζαρεκ.

Ηρακλής: Χωρίς Κομπαγιάσι και Γκαρσία

Η προετοιμασία για τον εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα έλαβε τέλος για τον Ηρακλή, με μία πρωινή προπόνηση στη Μίκρα.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταστρώσει τα σχέδιά του με δεδομένες τις απουσίες τού τραυματία Κομπαγιάσι (άρχισε θεραπεία), του τιμωρημένου Γκαρσία και του ανέτοιμου Ηλιάδη (από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας περνά στο ομαδικό πρόγραμμα).
Μετά το τέλος τού σημερινού προγράμματος, ο τεχνικός του ΄γηραιού΄ ανακοίνωσε την αποστολή ,η οποία είναι η εξής:
Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κατσικάς, Κυριαζής, Κανακούδης, Χοσέμι, Λίμα, Αραμπατζής, Σαρακατσάνος, Σζοτ, Μάρα, Καρλίνιος, Ρομάν, Παπαστεριανός, Βουτσιάς, Ντάνι, Βέλλιος, Γιάκομπ, Σίσιτς, Σολτάνι.