Σάββατο 21 Απριλίου 2018
x

ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Από το υπουργείο Εργασίας σημειώνεται ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε παραβάτες εργοδότες.

Αποκλειστικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα καταβάλλονται εκ μέρους των εργοδοτών από την 1η Ιουνίου, οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα των δικαιούχων μισθωτών, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σημειώνεται ότι σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ